- Autor: funky
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Čočka červená (v suchém stavu) | 150 | 
| Celer bulva | 250 | 
| Mrkev | 100 | 
| Rajčata | 200 | 
| Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 | 
| Česnek | 20 | 
| Cibule | 200 | 
| Olej olivový | 20 | 
Dochucovadla:
sůl, římský kmín, kurkuma
Energetická hodnota celkem: 4029 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 46, 
                                                        Tuky (g): 22, 
                                                        Sacharidy (g): 141,
                                                        SAFA (g): 10,
                                                        Cukry (g): 54,
                                                        Vláknina (g): 20,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1007 kJ
Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 35.3, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 13.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme a osmahneme na olivovém oleji dozlatova. Přidáme česnek, nakrájenou zeleninu, propláchnutou čočku, kurkumu a římský kmín. Zalijeme vodou a osolíme podle chuti. Vaříme cca půl hodiny, dokud zelenina nezměkne. Nakonec rozmixujeme na hladký krém a servírujeme. Poznámka: Kurkumu a římský kmín nenahrazujeme ani nevynecháváme, tvoří základ této polévky — bez nich nebude mít tu správnou chuť! Recept je snadný, rychlý a polévka výborná. Dobrou chuť! :)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









